Návod, jak vybrat kvalitní palandu

Při výběru palandy musíme zohlednit to, že děti nebudou celý život malé a palanda jim bude sloužit dlouhou dobu. Vhodné je proto nenechat se zlákat výběrem malé palandy ale rovnou vybírat tu v délce klasické, tedy 200 cm délky.
mládežnická ubytovna
Kvalitní materiál se pozná na první pohled
Vybírat si palandu na obrázku nebo na internetu má jednu velkou nevýhodu a tou je, že si nemůžeme věc osahat a prohlédnout. Kov působí pro mnoho lidí chladně, a proto volí raději dřevo, ovšem není dřevo jako dřevo. Kvalitní palandu poznáme celkem lehce, když s ní zkusíme zatřást neměla by se ani pohnout. Pokud je vyrobena z kvalitního masivu pak drží jako přibytá.
Snadno a bezpečně
Schůdky vedoucí na palandu by měli být pohodlné a před samotnou koupí musíme myslet na jaké je chceme mít straně, protože při výstupu na palandu by se dětem mělo lézt do postele pohodlně a neměly by se vyhýbat například nějaké skříni. Bezpečnost je na prvním místě a boční mantinel by měl být dostatečně široký, aby zabránil případnému vypadnutí dítěte z postele. Na to musíme myslet i při výběru matrace a vybírat takovou výšku kterou výrobce palandy doporučuje použít.
Výška palandy
Když už se vám nějaká palanda líbí k její dokonalosti už může chybět už jen fakt, že je příliš nízká pro toho, kdo spí v dolní části. Dítě za pár let povyroste a nebude ho bavit krčit hlavu při každém lezení do postele. Když se dospělý člověk posadí do dolní části měl by sedět pohodlně bez toho, aby ohýbal hlavu.
vojenská palanda
Palanda bude vaší domácnosti sloužit dlouhou dobu a je dobré vybrat tu nejkvalitnější i když to bude stát mnoho času objížděním prodejen a hledání nejlepšího výrobku. Když dobře vybereme poslouží hodně dlouho. Je mnoho typů paland a některé mají například zvětšenou spodní část, že se na posteli pohodlně vyspí dva. Některé palandy dole postel nemají a prázdné místo slouží pro umístění skříněk nebo psacího stolu. Kdo má vyšší stropy toho možná zaujme varianta třípatrové palandy. Trh je skutečně zaplaven mnoha výrobky a každý si tak může vybrat co se mu hodí do domu nebo bytu.