Proč si vybrat schodiště zhotovené z masivního dřeva

Více světla – schody z kovu nebo obložené kamenem, který je příliš tmavý, to není dobrá volba do interiéru, kde se nechcete cítit stísněně, ale naopak vzdušně a volně. To samé platí i o lazurovacích lacích a mořidlech na dřevo, pokud dáte přednost tmavě hnědé či tmavě šedé. Využijte světlé barvy přírodního dřeva, která se snadno skloubí s bílou malbou, čímž vznikne dostatečně světlé, příjemné a zároveň útulné prostředí.

takový schody do nebe

Méně hluku – přírodní dřevo má dobrý potenciál pohlcovat zvukové vlny, je to mnohem lepší volba než sklo nebo kov a samozřejmě plast. Snížení hlučnosti v bytech je zásadní zejména ve městech, kde venkovní hladina hluku někdy přesahuje i limitní hodnoty. Vyšší zatížení hlukem je jeden z významných stresových faktorů, který se zdá možná nenápadný a malicherný, ale ve skutečnosti má značný negativní vliv na podvědomí – naši psychiku. Může dokonce vyústit v agresivitu, deprese a vážné psychické poruchy.

dřevěné schody

Příjemné na dotek – dřevo se jako izolační materiál využívalo již před staletími a jeho izolační vlastnosti se projevují nejen vůči zamezení průchodu elektrického proudu, ale především při zabránění úniku tepla. Z tohoto důvodu je mnohem příjemnější našlapovat bosými chodidly po dřevěných schodnicích, nežli po betonu nebo ocelových či hliníkových stupních.

Není to nic syntetického – v některých domácnostech se lidé pomalu loučí se syntetikou a nahrazují ji přírodními materiály, ať už se to týká podlahových krytin, nábytku anebo bytových doplňků. Plasty začaly být velmi populární v 60. letech minulého století, ale nábytek z dřevěného masivu dosud nepřekonaly. Nemohou mu konkurovat prakticky v ničem, jak svým vzhledem, tak i praktickým využitím.

A co vzhled – jak na vás působí dřevěný intarzovaný nábytek na hradech a zámcích? Pokud nejste přímo zastánci ultra moderny, jistě uznáte, že jsou to mistrovská díla, jejichž umělecká hodnota s přibývajícími roky spíše roste, než aby se ztrácela. Projevuje se to i na ceníku schodišť Kmkdesign.cz ze dřeva.